Skip to main content

Resultat lista 2022

Light On Sprinten 2022

Det var drygt trettio är sedan JMK bjöd in till en rallytävling med enbart vändsträckor. När klubben fick byta tävlingsdatum två gånger, blev det omöjligt att få låna några militärvägar. Då fanns bara ett alternativ kvar och det var fyra vändsträckor nära motorstadion. Sträckorna kördes två gånger och då blev det 2 mil SP.

Vad skulle förarna tycka? Skulle det komma några tävlande? Det fanns en hel del oro inom rallysektionen före tävlingen. En oro som visade sig obefogad. Det blev ett startfält som planerat och inte många kritiska kommentarer hördes. Det som inte var bra, var längden på SP 1 och 4. För att få till en säker målgång, blev provet två hundra meter för långt och körtiden över 2 min. Då fanns det bara en lösning. Gör precis som i rally-VM. Kör med tre minuters startmellanrum.

Att Stig Andervang skulle segra totalt, var givet på förhand. Han var ensam om att köra en riktig R5:a och därför blev segermarginalen nästan en hel minut. Varför åkte då Stig hundra mil för att få tävla i två? Förklaringen var något annorlunda. Stig hade i motorns loggbok, 20 km kvar till nästa motoröversyn. För att använda ett slitet uttryck, så passade det som hand i handske, och Stig gjorde resan till Jämtland. Det tackar vi för. Stig gjorde även resan 2017 och det blev totalseger även då. Codrivern Mikael Kjellgren är ett snäpp bättre. Mikael har lotsat fram till seger tre gånger. 2019 och 2021 hjälpte han fram Jari Liiten till segrar.

Totaltvå blev Hampus Karlsson och Edvin Söder från Woxnadalens MK Detta var deras fjärde seger i årets Hälsingeserie och seriesegern var därmed klar redan före finalen i Ljusdal. Helt enligt planerna blev Viktor Karlsson bästa hemmaförare på en finfin tredjeplats. Både Hampus och Viktor är B-förare. När ska uppklassningspoängen räcka till för ett A på licensen? Det är där grabbarna hör hemma.