Iceracing & Speedway

Isracing och Speedway har sedan urminnes tider funnits på Jämtlands MK:s program.
Många minns förmodligen fortfarande det anrika laget ”Jämtarna” som under en lång följd av år härjade i resultatlistorna.
Sedan den gamla anläggningen Fyrvalla försvann var laget helt utan arena för sin verksamhet. Därför var det naturligt att en ny arena skulle skapas då Östersunds Motorstadion förverkligades i början av 1980-talet. Tyvärr hade intresset svalnat bland de aktiva och det fåtal som fanns kvar kämpade i motvind bl a på grund av anläggningskostnaderna.
En bana för Isracing kunde dock förverkligas och denna har flitigt nyttjats under vinterhalvåret, med bl a seriematcher och träningsläger för sportens toppnamn.
År 2005 invigdes så Sveriges nordligaste Speedwaybana på Östersunds Motorstadion. Verksamheten kunde dra igång igen efter 28 år i träda.

Vill du veta mer om Isracing eller Speedway är det bara att ta kontakt med kansliet eller sektionsansvarig för att få veta mer.

Ansvarig för dessa sektioner är Hans-Erik ”Lukas” Lundqvist som nås på telefon 070-3355004 eller via mail lukas.lundkvist@comhem.se
https://idrottonline.se/JamtlandsMK-Bilsport/globalassets/jamtlands-mk—bilsport-isracing–speedway/dokument/speedway_isracing.pdf

Nyheter

Iceracing / Speedway
december 20, 2022

Isracing Superligan 2023

Starttid kl 13
Iceracing / Speedway
maj 19, 2022

Senaste inlägg om iceracing

Nyhter kommer här

Bilder & video

Bli medlem i Jämtands Motorklubb

Bli medlem